ABOUT US

Tuesday, April 28, 2020

Boondi Ladoo.

Recipe : 
   Ingredients: 
      gram flour , pinch of kesar or orange food colour , sugar, water , eilichi powder ,oil for making boondi.
Mix in flour kesar or colour according to ur choice ( I didn't added anything ) , eilichi powder,  mix it add water to make a batter , now heat the oil, make boondi  , now boil water add sugar n make chashni (sugar syrup)  , add it in the boondi ,leave it for near abt 15-20 minutes .till the time it will become cold now give the shape of ladoo ,it's ready to eat. Enjoy cooking .ЁЯШКЁЯШК






Sunday, April 19, 2020

Rice Papad .

Ingredients : 
1 )  рдПрдХ рдХрдЯोрд░ी рдЪाрд╡рд▓, 2) рдЪिрд▓ी рдл्рд▓ेрдХ्рд╕ 1рдЯी рд╕्рдкूрди, 3) рдЬीрд░ा 1&1/2 рдЯी рд╕्рдкूрди, 4) рдирдордХ рд╕्рд╡ाрджाрдиुрд╕ाрд░ ।
Method: 
рдЪाрд╡рд▓ рдХो 2-3 рджिрдиों рддрдХ рднिрдЧोрдХрд░ рд░рдЦें,  рдмीрдЪ - рдмीрдЪ рдоें рдкाрдиी рдмрджрд▓рддे рд░рд╣ें ।
рддीрди рджिрдиों рдХे рдмाрдж рдЪाрд╡рд▓ рдоिрдХ्рд╕рд░ рдоें рдкीрд╕ рд▓ें рдФрд░ рдПрдХ рдмाрдКрд▓ рдоें рдЫाрдирддे рд╣ुрдП рдиिрдХाрд▓ рд▓ीрдЬिрдП । рдЕрдм рдЪाрд╡рд▓ рдХे рдШोрд▓ рдоें рдкाрдиी рдоिрд▓ाрдХрд░ ( 1&1/2 рдЧ्рд▓ाрд╕) рдШोрд▓ рдХो рдкрддрд▓ा рдХрд░ рд▓ें । рдШोрд▓ рдоें рдЪिрд▓ी рдл्рд▓ैрдХ्рд╕ ,рдЬीрд░ा рд╡ рдирдордХ рд╕्рд╡ाрджाрдиुрд╕ाрд░ рдоिрд▓ा рд▓ें ।рдШोрд▓ рдХो рдЕрдЪ्рдЫी рддрд░рд╣ рдоिрдХ्рд╕ рдХрд░ рд▓ें । рдЧैрд╕ рдкрд░ рд╕्рдЯीрдорд░ рдпा рдХрдв़ाрдИ рд░рдЦ рд▓ें рдФрд░ рдЙрд╕рдоें  1 &1/2 рдпा 2 рдЧ्рд▓ाрд╕ рдкाрдиी рдЙрдмрд▓рдиे рдХे рд▓िрдП рд░рдЦ рджें । рдЕрдм рдЫोрдЯी -рдЫोрдЯी рдк्рд▓ेрдЯ्рд╕ рдоें рдЖрдзी рдХрдб़рдЫी рд╕े рдХрдо рдШोрд▓ рдЕрдЪ्рдЫी рддрд░рд╣ рдШोрд▓рдиे рдХे рдмाрдж рдбाрд▓ рдХрд░ рд╕्рдЯीрдорд░ рдпा рдХрдв़ाрдИ рдоें рд░рдЦ рджें рдКрдкрд░ рд╕े рдХрдв़ाрдИ рдХो рдвँрдХрдиा рдиा рднूрд▓ें।рд╕्рдЯीрдо рдоें 3-4 рдоिрдирдЯ рддрдХ рд╕्рдЯीрдо рдХрд░рдиे рдХे рдмाрдж рдЖрдк рджेрдЦेंрдЧे рдХि рдкाрдкрдб़ рдкрдХ рдЧрдП рд╣ैं рддो рдЙрди्рд╣ें рдиिрдХाрд▓ рд▓ें, рдеोрдб़ा рдаंрдбा рд╣ोрдиेрдкрд░ рдЫुрд░ी рдХी рд╕рд╣ाрдпрддा рд╕े рдХिрдиाрд░े рдЫुрдб़ा рд▓ीрдЬिрдП рдФрд░ рдкाрдкрдб़ рдзूрдк рдоें рд╕ूрдЦрдиे рдХे рд▓िрдП рд░рдЦ рджें, рдзूрдк рдиा рд╣ो рддो рдкंрдЦे рдХे рдиीрдЪे рднी рд╕рднी рдкाрдкрдб़ рдмрдиाрдХрд░ рд╕ुрдЦा рд▓ीрдЬिрдП ।3-4рдШंрдЯे рдХрдб़рдХ рдзूрдк рдоें рд╕ुрдЦा рд▓ें рдкाрдкрдб़ों рдХो, рдЕрдЧрд░ рдкंрдЦे рдХे рдиीрдЪे рд╕ुрдЦा рд░рд╣े рд╣ैं рддो 3-4 рджिрдиों рддрдХ рд╕ुрдЦाрдПँ рдФрд░ рдлिрд░ рдПрдпрд░ рдЯाрдИрдЯ рдбिрдм्рдмे рдоें рд░рдЦрдХрд░ рдЖрд░ाрдо рд╕े рджो - рддीрди рдорд╣ीрдиों рддрдХ рдЗрди рдкाрдкрдб़ों рдХो рдЦाрдпा рдЬा рд╕рдХрддा рд╣ै ।рдПрди्рдЬाрдп & рд╣ैрдкी рдХुрдХिंрдЧ ।

Sunday, March 29, 2020

Dosa -Chatani.

Batter Making: 
 3:1, rice & dhuli Udad saal.Soak rice & daal for 5-6hours. desperately.while soaking add 2tsp. methidaana with rice. grind it in mixture grinder n make smooth batter, mix daal n rice batter, mix it well. keep 7-8 hrs.for fermentation. Before making dosa soak 4 tbs. poha for 8-10 minutes then grind it & mix it in dosa better.
 Chatani recipe:
 I made it without coconut during Lockdown.
Mint  , coriander  ,little tamrind ,little fried ground nut n chana daal, half tsp. sugar, add little water & grind it, see the consistency how liquid chatany u want.
Dosa making : 
Take that much quantity how much you need to make dosa at a time. 
Now add salt in batter only in which u'hv taken to make dosa.
add little water to make consistency .
Hot dosa tava ,sprinkle little water on tava, make flame slow, spread dosa batter on tava,  turn to high gas flame, put few drops oil around dosa.when u see redishness on dosa surface turn around ur dosa on tava, cook it nicely ,make rest of the dosas & have it with chatany. Enjoy Cooking.




  


Thursday, February 27, 2020

Poha Chivda - Tea time snack.


                                                       Poha Chivda - Tea time snack.



Recepie: 1/2 kg  (nylon poha)patla Poha,1/2 dry coconut, 1/2 katori ground nut ,kadi leaves, 1/4 sp.  turmeric powder, musterd seeds (raai) 1tsp.,salt to taste. 

Without oil fry Poha in a pan, remove Poha after nicely fyd, now fry cutting of the coconut,remove it ,then fry groundnut & remove it.
Now in oil put tadka of gr . chilly,mustered seeds & curry leaves .add . frd.  Poha in tadka,add.  salt to taste.u r Poha chivada is ready.Pl. add. Daal also.